Dricenak.com

Innovation right here

Business

Zijn infraroodpanelen geschikt voor gebruik in slaapkamers?

infraroodpanelen geschikt voor gebruik

In tegenstelling tot conventionele verwarmingssystemen die de lucht om hen heen verwarmen, verwarmen infraroodpanelen de objecten in uw huis – inclusief uzelf – met stralingsstralen die dwars door het elektromagnetische spectrum worden overgedragen. Het resultaat is een gevoel dat sterk lijkt op de warmte die je voelt als je op een zomerdag uit de zon loopt. Wanneer de stralen u bereiken, stralen ze ook een rustgevende gloed uit die perfect aansluit bij de serene sfeer die u zoekt in slaapkamers.

infrarood paneel

De warmte van IR-panelen wordt dankzij het oppervlak gelijkmatig door de kamer verspreid, wat betekent dat er geen hotspots of koude plekken in uw huis kunnen ontstaan. Deze vorm van warmte is ook veel energiezuiniger dan traditionele centrale verwarming, waarbij uw energierekening doorgaans met wel een derde wordt verlaagd. Het is echter niet alleen uw portemonnee die hiervan profiteert, aangezien het gebrek aan verbranding en CO2-uitstoot deze verwarmingsmethode tot een milieuverantwoorde keuze voor elk onroerend goed maakt.

Het lage geluidsniveau van de IR-panelen past bij de rust die nodig is in slaapkamers, en door hun stille werking zijn ze ook ideaal voor gebruik in woonkamers. Deze stille werking zorgt er ook voor dat de panelen uw slaapcyclus niet verstoren.

Zijn infraroodpanelen geschikt voor gebruik in slaapkamers?

Infraroodwandpanelen kunnen een geweldige oplossing zijn voor slaapkamers, omdat ze verkrijgbaar zijn in verschillende maten die bij uw ruimte passen en gemakkelijk verstelbaar zijn. Dankzij deze flexibiliteit kunt u ze hoog aan de muur of het plafond monteren, zodat u de warmte strategisch kunt richten op belangrijke punten in uw kamer, zoals uw favoriete stoel of bank. Dit maakt ruimte vrij op uw muur en voorkomt ook dat ze worden verborgen door meubels.

Voor maximale effectiviteit is de positionering van uw IR-paneel echter belangrijk. Infraroodpanelen moeten vrij zijn van obstakels, zoals deuren en ramen, zodat ze hun warmte kunnen afgeven zonder interferentie van andere items in de kamer. Ze moeten ook op de juiste plaats worden geplaatst voor een maximale warmteverdeling. Dit betekent dat u binnen drie meter van uw IR-straler moet zijn om het effect ervan te voelen – iets meer dan u nodig heeft voor een conventionele radiator.

Dit is de reden waarom een wand- of plafondinstallatie het beste werkt in kamers: het houdt de ruimte vrij voor optimale prestaties. Dit is ook de reden waarom je moet vermijden om een verwarming in een nis of soortgelijke ruimte te plaatsen, omdat deze de warmte niet effectief door de kamer kan verspreiden.

Zodra een correct geplaatste IR-verwarming is ingeschakeld, kunt u ervan uitgaan dat uw ruimte binnen 3-10 minuten warm aanvoelt. Het duurt enige tijd voordat de lucht is opgewarmd, omdat dit een bijproduct is van de IR-stralen die de objecten en oppervlakken in uw kamer opwarmen, zoals uw tapijt, meubels en uzelf.

Om erachter te komen hoeveel IR-panelen u nodig heeft voor uw slaapkamer, begint u met het berekenen van het benodigde wattage voor uw woning. Dit is afhankelijk van uw isolatieniveau en we hebben een handige gids waarmee u de perfecte hoeveelheid stroom voor uw huis kunt vinden.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *